European Kids Athletics Games - zlatá medaile

15.09.2019 10:45

Ve dnech 9. -11. září se v Brně konal 14. ročník „European Kids Athletics Games“ a tentokrát na něm nechyběla malá skupinka neratovických atletů. Jedná se o největší žákovský atletický závod v Evropě. Letos se jej zúčastnilo cca 1.750 závodníků z 18 států. Pro děti i rodiče to byl skvělý zážitek. V podstatě poprvé děti absolvovaly závod bez přítomnosti trenérů, rodičů. Slavností zahájení proběhlo v duchu zahájení olympijských her a někteří rodiče i uronili slzy.

Neratovice reprezentovali: Honza Janků, Honza Hoffmann, Patrik Avmedoski, Ondra Pospíšil, Lucka Vokounová, Míša Pospíšilová a Terka Kučerová.

Naši atleti se v konkurenci neztratili a předvedli moc pěkné výkony. Zásluhou Terky Kučerové jsme přivezli i jeden cenný kov. Terka výkonem 50,04 m zvítězila v hodu kriketovým míčkem.  Těsně pod stupni vítězů skončila i ve skoku vysokém. Čtvrté místo ve finále A v běhu na 60 m vybojoval Patrik Avmedoski. Ten se nominoval i do finále B v běhu na 150 m. Také Honza Hoffmann předvedl skvělé výkony. V běhu na 60 m se probojoval do finále B a celkově se umístil na 12. místě, v hodu kriketovým míčkem skončil těsně před branami finále na 9. místě a ve skoku vysokém skončil sedmý. Honza Janků nás reprezentoval pouze ve skoku vysokém, kde vybojoval 10. místo. V hodu kriketovým míčkem skončila Lucka Vokounová na 12. místě, Ondra Pospíšil na 18. místě.

Všem závodníkům děkujeme za skvělou reprezentaci a doufáme, že v příštím roce se naše výprava rozroste.

Zpět